7 dolog ami feltétlenül szükséges a tökéletes kávéhoz

Kávé, víz, csésze, kanál,…igen, még egy cukrot kérek! 😀

és a valamivel szakmaibb megközelítés:

  1. Szűrt víz –Fontos, hogy a kávé ízeit, aromáit ne befolyásolja a vízben lévő oldott anyag. Sőt a kávéfőző élettartamát is növelni tudjuk a lágyított víz használatával.
  2. Víz megfelelő hőmérséklete – Csak érintve a témát, a különböző kávéfajtákhoz különböző hőmérsékletű vizet érdemes használni. Amennyiben a gépünk beállításai engedik, bátran kísérletezzünk.
  3. Kávé –A minőség fontos, de itt is bátran próbáljunk ki többféle kávé típust és pörkölési fajtát.
  4. Kávé megfelelő őrlése –Az őrlés talán az egyik legfontosabb lépés, hogy a megfelelő eszpresszót kapjuk. Kivéve ha nem eszpresszót akarunk, hiszen akkor más őrlésfinomságra kell váltanunk. Sokak szerint a minőségi daráló, fontosabb, mint a maga a kávéfőző.
  5. Tömörítés –Kávé mennyisége és annak tömörítése is egy meghatározó lépés a csapolás előtt. Szimpla vagy dupla eszpresszót készítünk, milyen erős géppel és milyen finomságú őrleményből, ezeket figyelembe véve kell tömörítenünk a kávét.
  6. Kávégép –Szerencsénkre, már alacsonyabb árkategóriában is találhatunk minőségi espresszo gépet, de a beállítások, lehetőségek bővülésével az ár is növekszik. Elmondható, hogy minden kávéfogyasztó megtalálhatja a számára legkedvezőbb árfekvésű és tudású gépét.
  7. Hozzáértő kóstoló –Ha nem a reggeli rohanásban isszuk a kávénkat és van időnk kiélvezni, akkor érdemes elolvasni a kávékóstolás menetéről a barista tippjeit.