„Ez a gép sosem hibásodik meg!” vs. „Minden széria rossz, egy évig se fog működni!”

Bármit is készülünk vásárolni ezzel a két mondattal biztosan fogunk találkozni. Maradjunk annyiban, hogy a fenti kijelentések egyike sem igaz. Egy kis odafigyeléssel, törődéssel és karbantartással minden kávéfőző több évig tud hű társunk maradni.

A piacon lévő bármely modellt is válasszuk, legyünk bármennyire is körültekintőek.  Nézzünk utána maximálisan!

Amint hazavittük és áthívjuk az ismerőseinket, barátainkat egy jó kávéra. Biztos hogy lesz egy közülük, aki pont ezt a típust vette tavaly és borzalmasan rossz gép szerinte. Nem, ilyenkor sem szabad csüggedni és azon gondolkodni, hogy még aznap visszavisszük az áruházba, egyszerűen csak kérdezzük meg tőle:

  • Milyen vízzel használta? (Lágyított víz!)
  • Kivehető részeket ápolta, tisztította, zsírozta? (NEM?!)
  • Milyen kávéval használta? (A legolcsóbb „szemeskévé” márkájúval?!)
  • Vízkőtelenítést lefuttatta a saját, a készülékhez javasolt oldószerrel? (NEM?! Hogy az ecet is jó annak?!)

Ha a fenti kérdésekre igennel válaszolt, minőségi kávéval használta és a márkához ajánlott oldószert használt, akkor lehet, hogy a 100.000 darab kávégép közül ő sajnos kifogott egy hibás készüléket. Hozzáteszem 12 vagy 24 hónap garancia idő alatt szinte mindent térítésmentesen javít a hivatalos márkaszerviz, de érdemes elgondolkodni azon, hogy a helytelen használat közre játszhatott-e abban, hogy nem tudta igazán élvezni a gombnyomásra presszó kávé örömét.