Szemes kávétartály tisztán tartása – a Te érdekedben mondom!

Huzamosabb használat (évek) után a kávétartályban megjelenhet a zsírosabb kávék miatti szennyeződés, elszíneződés. Olajosabb pörkölésű kávék miatt ez teljesen természetes, de mégis kellemetlen, továbbá nem túl higiénikus érzetet ad a gépnek.

A tartályt a géphez csak pár csavar rögzíti, így a lelkes amatőr szerelő vénánk, akarva akaratlanul is előtör, és már nyúlunk is egy csillag csavarhúzóért… Nem javasolnám!

Nem igényel persze nagy szakértelmet pár csavar kilazítása, de egy óvatlan pillanatban valami oda nem illő kerül a darálóba – amit talán észre sem veszünk – akkor bizony elég nagy kárt okozhatunk a gépnek és így magunknak is. A gépet ne szedjük szét és így nem is veszthetjük el a garanciát sem. Minden olyan problémát, amihez egy csavar is ki kell mozdítani, bízzuk a márkaszervizre.

Akkor mégis hogyan tudjuk tisztítani a tartályt? Nagyon minimálisan nedves kendővel, de ha megoldható akkor inkább szárazzal.

Előző bejegyzésben írtunk a forgó, ámbár mégsem működő daráló hibáról. Ilyen esetekkel is találkoztunk már, hogy csak tisztítani akarták a szemes kávé tartályt és a víz szépen befolyt a daráló motorhoz és késekhez.  Spóroljuk meg magunknak ezt a bosszúságot is.